Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Sonic Chaos

2011.10.18. 18:24 >>>> safranek >>>> RETRO, SEGA >>>> : 5566 : 0


Az igencsak sok tagot számláló Sonic sorozat ezen tagja ismerős lehet a Game Gear tulajdonosoknak, hiszen nem egy új játékról van szó, azonban úgy éreztük, hogy megér egy kis bemutatást a program, hisz remekül folytatja a Sonic 1-2-3-ban megszokott nagyszerű hagyományokat.
Sok évvel később mikor is már teljesen elfelejtődött Sonic hőstette, melynek során a hat elrabolt káosz gyémántot visszajuttatta a déli szigetekre, ismét veszedelem ütötte fel a fejét Sonic hazájában. Egy váratlan nagyerejű robbanás rést ütött Sonic világában és az állatok, többek között Sonic is egy eddig még ismeretlen világra pottyant.

Szerencsésnek is mondhatjuk, hogy Sonic is itt volt, ugyanis a gyémántokat a robbanás az északi alagútrendszerbe vetette. Dr. Robotnik, Sonic régi ellenfele is hírül vette a történteket és máris ördögi repülőszerkezeteivel kelt útra, hogy megszerezze a gyémántokat. Nos, ebbe a korántsem egyszerű szituációba érkezünk Sonic világába.

A játék alapvetően nem különbözik a már eddig megismert Sonic játékoktól, ami új benne az az, hogy rengetek extra funkció és érdekes talány teszi izgalmasabbá küldetésünket. Fel tudunk emelkedni a levegőbe egy egyszerű helikopter funkció segítségével, mely igencsak hasznosnak bizonyulhat a nagy akadályoknál, azonban vigyázzunk mert csak rövid igeig tudjuk magunkat a levegőben tartani. 
Különleges ugratókat is találhatunk a pályákon, melyek Pogo Spring névre hallgatnak és olyan szakaszokra juthatunk fel a segítségükkel, melyről nem is álmodhatnánk.
A kis TV-kbe zárt dolgok közül is találhatunk olyanokat, melyek nagyban segítik vándorlásunkat. Ilyen például a Power Sneakers, mely segítségével extra sebességgel tudunk mozogni a pályákon, persze csak egy kis ideig.
Láthatatlanságot is nyerhetünk a csillogó fények segítségével, néha bizony jól jön ha nem vesznek észre ellenfeleink. 
Rakétás cipőkre is szert tehetünk vándorlásaink közben, sokszor csak ennek segítségével juthatunk át egy különösen széles szakadékon. Minden első és második Act végén egy táblácskát találunk, melyet ha meglökünk, akkor extra gyűrűktől, egészen az életekig mindenfélét kaphatunk.

A következő pályákon játszhatsz:

Tuquoise Hill Zone - Egy meredek sziklákkal és hegyekkel zsúfolt pálya, sok rejtett úttal és persze veszéllyel.

Gigapolis Zone - A város fényei kísérnek végig a pályán, nem különösebben nehéz szint, inkább a gyűrűk gyűjtésére koncentráljunk.

Sleeping Egg Zone - Nagyon sok rejtett utat találhatunk itt, melyek a labirintus más szakaszába kalauzolnak el minket.
Mecha Green Hill Zone - Mechanikus pálmafák, vas platformok tarkítják ezt a korántsem könnyű pályát.

Aqua Planet Zone -A víz al
á kalauzol minket ez a pálya, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem találkozhatunk kellemetlenségekkel.

Electric Egg Zone - Nagyon gyors mozgást igénylő pályá, de a gyűrűkre is figyeljünk, mert bizony szükségünk lesz rájuk bőven.

Nagyon kellemes kis játék program volt a Sonic Chaos, bátran mondhatom, hogy nem rontotta le az eddig is töretlen Sonic színvonalat.

Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.