Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Cannon Fodder (SNES)

2013.01.04. 17:01 >>>> safranek >>>> RETRO, NINTENDO >>>> : 8671 : 0


Íme itt egy játék, most már SNES-re is, amely képes magának ingyen hirdetést szerezni, még az oly sokak által nézett, hallgatott Sky News adón is. Hogyan lehet ezt elérni?
Nagyon egyszerű. Készíts egy technikailag kiváló, ám rendkívül brutális játékot, nagyszerű zenével,melyben egy kedves női hang azt énekli: „war has never been such fun”,s rakd elé az egyik, a második világháborúban is harcolt brit lovasezred jelképét.A téma, no meg a játék tizenéves fiatalok körében várható rendkívüli sikere miatt már benne is leszel a tízórás hírekben.
Magam láttam, hogy a játékot a Sky napi híreiben is mutatták, nem kitaláció amiről írok. Ezért is került be a játék elé egy rövid szöveg, mely szerint a játéknak semmi köze a Királyi Lovassághoz.
Most, hogy az IRA beleegyezett a fegyverszünetbe, s Carlost, a hírhedt terroristavezért is elkapták a franciák, éppen elég pszichopata, mániákus mászkál valamirevaló munka nélkül.
Ez ugyan nálunk szerencsére még nem érezteti hatását, ám a britek sokszor szenvedő alanyai az ír fanatikusok gyakori terrortámadásainak. Megfékezésük újeszközei lehetnek azok az új video játékok, melyek talán le tudják huzamosabb ideig kötni figyelmüket.
Mindegyik darabért el kell kérni egy kalasnyikovot, vagy egy kilogramm plasztikot, s a lefegyverzésük is meg van oldva. Melyik más megoldás lehet ennél egyszerűbb?

A Cannon Fodder ill. a Super Bomberman 2 elég nagy tűzerőt és elegendően nagy számú robbanást, öldöklést kínál még a legvéresebb lelkű aktivistának is. Kapsz pár embert, küldetéseket, rengetegfegyvert, rakétaindítókat, gránátokat, harci helikoptereket, tankokat, dzsipeket és elkerülhetetlenül, sok felesleges vérontást.
Gyermekded lelked már indulhat is a szent cél felé vezető úton, nem kímélve embert, anyagot, macskát.
A Cannon Fodder meglepő módon nem konzolra készült el először, hanem Commodore Amigára, ahol is meglepően nagy sikert aratott, a megjelenés idején még forradalmian újnak mondható irányítási lehetőségeivel. A játékot a Sensible Software, a Sensible Soccer alkotói készítették, a fociból már ismerős apró figurákat felhasználva.
A játék kihívást,változatosságot, jó grafikát, bélt és vért kínált egyetlen integrált csomagban.
A pályák megegyeznek az eredeti változat pályáival, s a játék SNES-en is várhatóan az Amiga változathoz hasonló nagy sikert fog aratni.
A játékban 24 küldetés található, mindegyiken belül hat pályával. A kommandó, melyet a küldetésre vezényelhetünk hat főből áll, de a küldetések nehézségi fokától függően általában nem sokáig. Pótlásuk nem jelent gondot, a laktanya előtt hosszú sorban kígyózó emberek várják, hogy legközelebb őket küldjük a csatamezőre. A föléjük magasodó dombon pedig egyre csak sokasodnak a sírkeresztek.
A küldetések között szerepel: foglyok kiszabadítása, ellenséges vezetők elrablása, s ami elég gyakori, az összes ellen megölése és épületeik lerombolása.

Aki bővebben akar hallani a játékról (valószínű dicshimnuszokat), az keresse fel legközelebbi Amigás ismerősét. Ha valaki túl tudja tenni magát a brutalitáson (ez csak egy játék felkiáltással), annak remek szórakozás lesz. Érzékenyebb lelkűek számára messziről kerülendő!
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.