Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Jövőre érkezik a C64 Mini!

2017.10.08. 16:43 >>>> safranek >>>> RETRO, COMMODORE >>>> : 4310 : 0


A tavaly áprilisi bejelentés óta nagy csönd volt a The C64 (C64 Mini) háza táján, azonban beindult a gépezet, jövőre jön a legendás Commodore 64 reinkarnációja! A Retro Games Ltd nagy fába vágta a fejszéjét amikor a Commodore 64 felélesztésére vállalkozott ebben a formában, hiszen minden idők legsikeresebb és a mai napig a legtöbb példányban használt retro számítógépére mindenki emlékszik és még nagyon sokan használják aktívan. Mi értelme lenne egy lebutított, leginkább csak a beépített játékok kezelésére alkalmas szerkezet megalkotásának, kérdezhetné a laikus. Nos, a C64 Mini pont a laikus, de a retro iránt érdeklődő nagyközönségnek készül, borítékolhatóan sikerrel. 

A laikus ugyanis nem akar szenvedni hatmillió madzaggal, tápegységgel, töltögetéssel, ő csak játszani szeretne, méghozzá "modern módon" és kényelmesen. Erre a C64 Mini minden lehetőséget megteremt, hiszen könnyedén csatlakoztathatjuk a TV-hez a HDMI porton és 2 USB csatlakozó áll rendelkezésre a joy és az esetleges billentyűzet kezelésére. Mindezt kis helyen és dizájnosan teszi az apró gép. Az apró kifejezés nem csak üres jelző, a gépen található billentyűzet csak dísz, a cég ígérete szerint 2018-ban érkezik egy teljes értékű billentyűzetes verzió is, gyaníthatóan az alap kiszerelés sikerének függvényében. Amúgy a külső billentyű csatlakoztatásának a Mini-hez van értelme, az ígéretek szerint BASIC programokat tehet bepötyögni a segítségével. 

A legfontosabb dolog természetesen a játékok lesznek a masinában, ezekből a mostani promo szerint szám szerint 64 darabra lehet számítani, bár a honlapon csak 40 látható. A teljesség igénye nélkül pár név a kínálatból: Uridium, Paradroid, Hawkeye, Nebulus és Monty Mole. A kínálat ínycsiklandó, reméljük a végleges verzióban is minden játékkal találkozhatunk.

A kis gépecske várható ára valahol £69.99 (US$90) körül lesz, bizonyára a gyűjtők is lecsapnak majd a lehetőségre, hogy bővítsék a C64 arzenált.


Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.